Een beginnende onderneming, heel wat investeringskosten, ook voor de auto

Een beginnende onderneming, heel wat investeringskosten, ook voor de auto

Wanneer je net je eigen zaak hebt opgestart, dan weet je vast wel hoeveel dit kost. Je moet tal van investeringen doen voor de zaken die je ook nodig hebt in en voor je bedrijf. Een van deze grote kosten zijn bedrijfswagens. Toch kan het ook anders. Zo kan je ook een auto delen voor ondernemers. Maar wat houdt dit eigenlijk in? We leggen het uit.

De voordelen van een auto delen voor ondernemers

Een groot voordeel hiervan is dat je kosten bespaart. Dit komt omdat je nooit elke minuut van de dag je auto nodig hebt. Dan staat hij maar stil bij je bedrijf, maar toch betaal je verder je auto af. Wanneer je je auto deelt, wordt je auto dan ook efficiënter gebruikt en betaal je ook minder hiervoor. Een ander voordeel is dat het goed is voor het milieu uiteraard, want er worden minder auto’s aangekocht voor het bedrijf en dus ook minder onnodig gebruikt hiervoor wanneer je de auto deelt.

Je kan de auto ook makkelijk gebruiken als poolauto. Dit houdt in dat de auto op de stoep staat en dat de medewerkers hem kunnen reserveren via de website die deze deelauto’s aanbiedt. Na de reservering krijgen de medewerkers een kluis waarin ze autosleutels terugvinden. Sommige wagens kan je ook starten en openen met behulp van een speciale kaart. Hoeveel kilometer er gereden is, wordt geregistreerd via een chip in de sleutelhanger of via een chip in deze speciale kaart en op basis hiervan wordt de factuur opgesteld voor het bedrijf. Tot slot hoef je ook niet te kijken naar een goedkope autoverzekering en dergelijke voor de auto, omdat deze is inbegrepen in de prijs. Hoewel dat in andere gevallen ook zeer eenvoudig te doen is via Autoverzekering.nl.

Zelf interesse in een auto delen voor ondernemers?

Indien je zelf ook wel interesse hebt in het delen van een auto voor ondernemers, dan zal je hier meer en meer initiatieven voor terugvinden. Een van de voorbeelden hiervan is Greenwheels. Hun grote voordeel is dat ze onmiddellijk auto’s beschikbaar hebben voor het bedrijf. Je kan deze auto’s een minuut voor vertrek nog boeken. Je hoeft dit dus niet dagen vooraf te boeken. Bij Greenwheels betaal je enkel voor het eigenlijke verbruik: dus niet per dag, maar per kwartier en per kilometer. Ook zijn de tarieven zeer duidelijk.

 

 

Delen