Back to work: Hoe overleef je werk na de vakantie?

Back to work: Hoe overleef je werk na de vakantie?

Voor veel mensen is de vakantieperiode inmiddels tot een einde gekomen. Je bent even helemaal tot rust gekomen en hebt je hoofd leeggemaakt. Nu is je vakantie voorbij en moet je weer met frisse moed aan het werk! Maar hoe voorkom je dat je weer binnen no time wordt opgeslokt door je werk? Hoe voorkom je een vermoeiende energiedip? Dat doe je met behulp van de onderstaande tips!

1 Een extra vrij dagje
Eenmaal thuisgekomen? Ga dan niet gelijk de volgende dag aan het werk. Plan je vakantie bijvoorbeeld zo dat je vlak voor het weekend thuiskomt of neem de eerste werkdag als extra vakantiedag op. Dit geeft je de kans om te wennen aan het feit dat je back to reality bent. Rustig de vakantiezooi opruimen, boodschappen doen en je favoriete Netflix serie kijken. Precies wat je nodig hebt na je vakantie!

2 Maak een takenlijstje
Nadat je rustig hebt uitgepakt, je wasjes hebt gedraaid en de nodige boodschappen weer ingeslagen zijn, heb je tijd om overige dingen op een rijtje te zetten. Is het alweer tijd om aan de slag te gaan met werk? Start dan met het maken van een takenlijstje voor je eerste werkdagen. Dit is erg handig om weer helemaal terug in de workflow te komen. Tevens erg handig om niets te vergeten, mocht je toch weer even wegdromen over je topvakantie. Maak het echter niet al te gek voor jezelf, je bent immers net terug van een welverdiende vakantie en wilt niet direct overwerkt raken!

3 Deel je vakantieverhalen op het werk
Waarschijnlijk krijg je al snel de vraag wat je allemaal tijdens je vakantie gedaan hebt. Aarzel niet en antwoord uitgebreid! Gezellige gesprekken zorgen voor ontspanning tijdens het werk. Dit is niet alleen leuk en kalmerend voor jou, maar ook voor je collega. Bovendien denk je dan weer even terug aan al die leuke vakantieherinneringen. Tip: Ligt je telefoon altijd op je bureau? Kies dan voor een telefoonhoesje met een inspirerende quote voor meer energie en inspiratie. Only happy thoughts!

4 Je favoriete vakantiefoto bij de hand
Bij het zien van je vakantiefoto’s wordt je direct blij, toch? Reden genoeg om direct je favoriete vakantiefoto uit te printen en op je bureau neer te zetten. Ook kun je jouw iPhone Xs hoesje opvrolijken met een vakantiefoto. Kijk hier af en toe even naar en droom alvast over je volgende vakantie. De creativiteit vloeit door je heen en je ervaart een geluksmomentje.

5 Loop een stukje tijdens je pauze
Een frisse neus halen doet wonderen! Loop even weg van je beeldscherm en ga een blokje om tijdens de pauze. De hele dag achter je bureau zitten kan namelijk best zwaar vallen na een periode van vrijheid. Plug je oortjes in jouw iPhone Xs Max met hoesje en speel je favoriete vakantiedeuntjes af. Je zult merken dat je van een frisse neus en een muziekje direct meer energie krijgt en productiever wordt. Daarnaast voel je die ontspanning van je vakantie weer even en dat voelt heerlijk!

Delen