Artikel over waarom en welke relatiegeschenken zo goed zijn voor de zaak

Artikel over waarom en welke relatiegeschenken zo goed zijn voor de zaak

Iedereen vindt het leuk om een geschenk te ontvangen, immers is dit vaak een teken van waardering. In dit artikel leest u waarom relatiegeschenken goed zijn en welke relatiegeschenken gegeven kunnen worden.

Waarom een relatiegeschenk?

Het geven van een relatiegeschenk is een teken van waardering van de samenwerking. Klanten stellen het daarnaast ook op prijs wanneer ze waardevolle geschenken mogen ontvangen. Voor wie wilt dat zijn de klanten het geschenk nog meer waarderen, kunnen er een persoonlijk tintje aan geven. Gepersonaliseerde relatiegeschenken leiden namelijk tot meer quality leads. Het geefmoment wordt namelijk gedenkwaardiger en de klant voelt zich meer gewaardeerd wanneer een persoonlijke boodschap wordt gekoppeld aan het relatiegeschenk.

Relatiegeschenken

Pen
U zal denken dat een pen geen origineel relatiegeschenk is, maar uw klanten zullen dit wel waarderen. Tegenwoordig zijn er verschillende pennen die u kunt schenken, denk aan: ecopennen, houten pennen en styluspennen. Een styluspen is een touchscreen pen waarmee geschreven kan worden op computerschermen en de smartphone mee kan worden bediend. Opvallen met de pen kan door de pen te personaliseren.

Kerstpakketten
Voordat u het weet is de kerstperiode weer aangebroken, een mooie tijd om elkaar cadeaus te geven. Met de kerstpakketten 2019 kunt u uw klanten van het afgelopen jaar een teken van waardering geven en bedanken voor een fijne samenwerking.

USB-stick
In de zakelijke wereld worden vaak bestanden opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd overal bij hun bestanden kunnen, is een USB-stick super handig. Om op te vallen tussen de relatiegeschenken kunt u de USB stick. Om het geschenk helemaal origineel te maken, kunt ook een persoonlijk USB-stick geven.

Powerbank
In de wereld van relatiegeschenken is technologie een trend. Een schot in de roos is een relatiegeschenk die jouw klanten helpt om connected te zijn. Een voorbeeld van zo’n relatiegeschenk is een powerbank. Wanneer u op weg of aan het werk bent, wilt u ten alle tijden gebruik kunnen maken van uw smartphone of tablet. Een powerbank biedt dan een uitkomst. U kunt hiermee namelijk gemakkelijk uw smartphone of tablet opladen. Een powerbank laten bedrukken zorgt ervoor dat de klant iedere keer dat hij of zij gebruik maakt van de powerbank aan u terugdenkt.

Wijn
Wijn wordt ervaren als een aangenaam relatiegeschenk. Tevens kunnen wijnaccessoires als geschenk worden gegeven, zoals een wijnglas of kurkentrekker. Deze items kunnen worden voorzien van een logo.

Draagtassen
Wanneer u een bedrijfsevenement bezoekt, ontvangt u na afloop vaak een goodie bag. De artikelen zijn verpakt in een tas die niet altijd naar waarde wordt geschat. Een draagtas kan als bijzonder worden ervaren wanneer de tas is gemaakt van katoen of papier, omdat deze tas namelijk duurzaam is. Moet de tas opvallen, zorg dat de tas comfortabel en trendy is. Dit kan bijvoorbeeld door de tas te voorzien van lange hengsels.

Delen