Anoniem verhaal: Zal ik hem verrassen?

Mieke 37 jaar: Mijn man gaat regelmatig naar het buitenland voor zijn werk. Sinds een paar maanden is Jessica zijn nieuwe collega waarmee hij nu zakelijke meetings in het buitenland bezoekt. Maar ik heb wantrouwen. Zal ik ze een onverwachts bezoekje brengen?

Voor mijn werk als directiesecretaresse hoef ik eigenlijk nooit naar het buitenland. Ik heb een leuke en veelzijdige job, maar niet echt spannend. Mijn man daarentegen gaat regelmatig voor zijn werk naar het buitenland. Ik heb weleens overwogen om dan met hem mee te gaan, maar hij ketst dit idee eigenlijk altijd af met het argument dat ik er toch niets aan heb om met hem mee te gaan, aangezien hij dan toch alleen maar aan het werk is. Ik stelde dan voor om ‘s avonds als hij is uitgewerkt ergens samen te gaan eten, maar hij zegt dat hij zelfs ‘s avonds nog voor zijn werk bezig is.

‘Ik ging mezelf met haar vergelijken’

Dit werk doet hij al een aantal jaar. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik niet met hem meega. Wat me wel heel erg frustreert is dat er sinds een paar maanden een vrouw in zijn team is gekomen, die ook uitstapjes voor het werk naar het buitenland maakt. Voordat zij in het team kwam, ging mijn man altijd alleen naar zakelijke meetingen in het buitenland. Maar doordat het bedrijf gegroeid is, hebben ze iemand extra aangenomen ter ondersteuning en dat is Jessica. Vaak zijn ze samen op pad. In principe een normale gang van zaken, alleen merk ik dat het gedrag van mijn man verandert.

Ik heb haar het afgelopen half jaar één keer ontmoet, waarbij partners en andere bedrijfsrelaties waren uitgenodigd om te kijken naar het nieuwe bedrijfspand waar ze naartoe zijn verhuisd. Er waren meerdere nieuwe collega’s aangenomen en zo kregen we een update van het personeelsbestand met partners. Ik heb een tijdje met Jessica gepraat en ze is een erg spontane en leuke vrouw. Ik kon in dat korte tijdsbestek geen eigenschappen van haar vinden waarom mannen haar niet leuk zouden kunnen vinden. Daarentegen zag ik juist wel eigenschappen wat haar sierde. Na deze ontmoeting voelde ik mezelf heel erg onzeker en ging ik mezelf met haar vergelijken.

Steeds als ik iets bespreek met mijn man, dan stel ik me voor wat zij zou zeggen. Ik heb wel aan hem aangegeven dat ik me een beetje geïntimideerd voel, maar hij probeert me gerust te stellen en zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken.

‘Hij ontvangt smsjes op ongewone tijdstippen´

Toch is mijn gevoel tegenstrijdig. Laatst zijn we een weekendje weg geweest waarin ik helemaal niks aan mijn man merk. Tijdens die dagen voel ik me zeker en geloof ik dat er niets aan de hand is. Maar zodra we weer aan het werk zijn, bekruipt mij dat nare onzekerheidsgevoel. Als mijn man ´s avonds wordt gebeld, loopt hij van mij weg en hij ontvangt ook steeds vaker smsjes op ongewone tijdstippen. Als ik er dan naar vraag wie hem op dat tijdstip nog smst, antwoord hij met ‘iemand van het werk’.

‘Laten we het einde van de avond maar vergeten..´

Laatst heb ik een keer zijn mobiel gecheckt toen hij onder de douche stond, ik kon de verleiding niet weerstaan. Ik vond in de oproepenlijst een nummer waardoor hij vaak werd gebeld en een smsje met de tekst “Ik heb zin in onze volgende meeting. Het was gezellig! En laten we het einde van de avond maar vergeten…’

Na het lezen van dat smsje was ik nogal van slag en ik voelde de grond onder mij vandaan zakken. Toen mijn man onder de douche vandaan kwam heb ik hem er meteen mee geconfronteerd. Hij reageerde een beetje ongemakkelijk. Hij vertelde dat hij die avond veel gedronken had en dat het best wel genânt was, dat hij het mij niet durfde te vertellen. Ergens was ik wel opgelucht. Aan de andere kant vind ik het wel vreemd dat hij ‘s avonds met zijn collega veel drinkt, terwijl hij tegen mij zegt dat hij zelfs ‘s avonds nog met zijn werk bezig is.

Over een maand gaat mijn man weer naar Brussel en Jessica gaat mee. Toevallig zijn wij dan ook 16 jaar getrouwd. Zal ik dan vrij nemen van mijn werk en hem verrassen met een bezoek? Of is dit niet verstandig en reageer ik te overdreven?

Wil jij reageren op dit verhaal? Plaats dan jouw reactie hieronder.

Uit PA.NL uitgave 8 – september 2011

Delen

8 reacties

 1. G.

  beste Mieke,

  dat zou je wel kunnen doen, je hebt immers een reden om langs te gaan.
  echter lijkt mij overduidelijk dat je man vreemd gaat. Er is altijd wel tijd om ’s avonds samen door te brengen, als hij je met werk reden wegwuift is al niet goed, dan de smsjes op niet normale werktijden.

  dergelijk situatie heb ik meegemaakt. ik hield mezelf gewoon voor gek om het niet te willen accepteren.

  ik hoop het niet voor je en wens je veel sterkte.
  G.

 2. E.

  Beste Mieke,

  Volgens mij zegt je gevoel al genoeg. Als jouw intuïtie zegt dat er iets niet klopt, dan klopt er vaak ook iets niet. Dat is mijn ervaring.
  Het is misschien niet wat je wilt horen en komt misschien heel hard over, maar ik denk ook dat je man niet helemaal eerlijk is naar je.
  Maar vraag jezelf wel af of je dit echt op die manier wilt gaan ‘controleren’. Want mocht het wel zo zijn dat er meer speelt tussen die twee, dan kan het niet prettig zijn wat je daar onder ogen gaat komen…

  Het smsje kan je trouwens wel op meerdere manieren interpreteren vind ik hoor. Kan ook zijn dat een andere collega bijvoorbeeld iets hilarisch had gedaan. Maar goed, dat terzijde… hij heeft nu zelf gezegd dat hij teveel gedronken had.

  Ik wens je veel sterkte!

  E

 3. Joan

  Hi Mieke,

  Waarom vraag je het hem niet gewoon? Vertel hem wat jou zo onzeker maakt. Dat moet toch kunnen als je elkaar al zo lang kent! Je moet alleen niet bang zijn voor de waarheid.. En stel dat het zo is.. wat dan? Denk aan de gevolgen. Soms kun je dingen beter niet weten. En na 16 jaar huwelijk, tja..kan de verleiding wel eens groot zijn. Ik reis zelf tamelijk veel en als ik alleen ben werk ik idd gewoon ’s avonds door, maar als ik met collega’s ben, gaan we wel eens wat drinken ergens. Maar zelden dat collega’s elkaar opzoeken. Veel te ingewikkeld. Sluit niet uit dat hij het helemaal niet doet natuurlijk.
  Eerlijkheid duurt het langst. Succes!!

 4. Selma

  Beste Mieke,

  Volgens mij lees ik in je verhaal al dat jij zelf ook weet dat er iets speelt, maar wil je het aan jezelf niet toegeven. Ik zou je man niet opzoeken – je krijgt een geforceerde situatie óf je krijgt op een nare manier bevestiging van je voorgevoel. Want dat je man vreemd gaat lijkt me niet helemaal zeker, dat hij in ieder geval een grote zwak en een oogje heeft op die jessica lijkt me wel heel duidelijk.
  Als hij niet met haar vreemdgaat, lijkt me niets aan de hand. Het gebeurt nu eenmaal dat mensen die een relatie hebben, wel eens op een ander verliefd worden. Er iets mee doen, dát is wel verkeerd. Kun je niet peilen in hoeverre het het één of het ander is? En wat er tijdens die dronken avond is gebeurd? Mij lijkt een keer dronken worden na het werk met collega’s, namelijk niet direct iets wat leidt tot een dergelijk smsje en een ongemakkelijke houding van je man (of dronkenschap moet taboe zijn bij jullie, maar dat lijkt me vreemd). Als hij tijdens die avond te ver is gegaan, snap ik wél waar dit smsje vandaan komt. Hoewel er weinig vrouwen op deze manier op zouden reageren als ze daadwerkelijk niet gediend waren van zijn opmerking/gedrag/wat hij ook heeft gedaan. Wel reden voor in ieder geval bezorgdheid.

  Voor jullie 16 jarig huwelijk zou ik, als verrassing, samen een weekendje weg boeken en hem weer proberen te veroveren en te verleiden. Vecht voor hem, want het blijft een man en anders raak je hem misschien wel kwijt. Hem verrassen op zijn zakenreisje kan geinterpreteerd worden als druk op leggen, ook al is het anders bedoelt, en zou ik daarom niet doen.

 5. N.

  Beste Mieke,

  Het is duidelijk dat je man iets heeft met Jessica. Ik heb hetzelfde meegemaakt en heb hem ook na het lezen van zijn sms-jes het een en ander gevraagd. Iedere keer kwam er een onzinnig antwoord uit. Na 3 jaar biechtte hij eindelijk op dat hij inderdaad met die dame vreemdging en met meerdere van zijn vrouwelijke collega’s. Volg je gevoel en laat je niet onzeker maken door wat hij fout doet. Hem opzoeken heet geen zin behalve als jij de bevestiging wilt hebben van wat je nu al weet. @Selma, ik heb ook gevochten voor mijn man maar voelde zich daardoor alleen maar meer verheven omdat er diverse vrouwen waren die hem wilden. Inmiddels is het mijn ex-man want ik kon/kan niet leven met zijn leugens en bedrieg.

 6. nelly

  Hoi, het spreekt voor zich dat je man vreemdgaat of zeer sterke gevoelens voor deze vrouw heeft. Hij heeft tegen je gelogen toen hij zei dat hij ’s avonds met zijn werk bezig was, terwijl je duidelijk zijn smsje in zijn inbox hebt gelezen.
  Hem achtervolgen kun je ook doen, maar als je ze samen ziet, moet je een duidelijke beslissing nemen. Hem ermee confronteren en mocht hij beweren dat hij niets met haar heeft (waar hij ongetwijfeld over liegt..), dan moet je hem enkele voorwaarden stellen waardoor hij haar minder zal zien. Stel voor om met hem mee te gaan op zakenreis. Weigert hij dit, dreig dan de relatie te verbreken.
  Je bent ongetwijfeld een supervrouw, maar zo’n man die tegen je liegt en je waarschijnlijk bedriegt.. je verdient veel beter! Succes!

 7. Debbie

  Het lijkt mij ook erg duidelijk dat hij vreemdgaat!! Luister naar je gevoel, dat laat je nl nooit in de steek! IK zou hem gewoon gaan overvallen met je aanwezigheid en hem daar zeker mee confronteren.
  Wat denken die mannen wel niet? Je moet dit gedrag niet nog jaren toestaan dat heb je absoluut niet verdient!
  Suc9

 8. Peter

  Mieke, ik ben ’n man en lees ongeveer 20 zaken die ik herken, zeg maar. En da’s niet bijster positief voor je man. You’ve got 2 options girl: hoofd in het zand en happen, of even onverwacht langsgaan. Tipje: waarschijnlijk bellen jullie elkaar wel elke avond bij het slapen gaan, de avond voor het terugvliegen/rijden of een vrij/zat avond gewoon even het spel meespelen alsof je je bed in gaat, en een uur later op z’n hotelkamer aankloppen.

  Altijd succes gegarandeerd: OF er is echt niets aan de hand en je bent van harte welkom, of het is pietsie anders. Ik zet m’n geld op het laatste. Sorry!

  Heel veel succes, maar laat je vooral niet geestelijk martelen en doe dat jezelf ook niet aan!

  Gr, Peter

Reageren is niet mogelijk