Animo voor Het Nieuwe Werken verdubbeld

Het animo onder ondernemers voor flexibel en mobiel werken is het afgelopen anderhalf jaar bijna verdubbeld: van 8,4 procent naar 16,6 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum, ondersteund door Vodafone.

Ondanks het feit dat de helft van alle ondernemers zegt vóór flexibel werken in het algemeen te zijn, vindt slechts 17 procent flexibele werkplekken belangrijk. Het mogelijk maken van onderweg werken krijgt steun van 29 procent. 33 procent van de ondernemers vindt het belangrijk om overal bereikbaar te zijn.

Aarzeling
Veel ondernemers moeten eerst hun weerstand tegen nieuwe technologie die flexibel en mobiel werken mogelijk maakt overwonnen hebben, zo blijkt uit het onderzoek (pdf). Deze aarzeling van ondernemend Nederland om flexibel en mobiel werken volledig te omarmen blijkt vaak te komen door onwetendheid en koudwatervrees.

“Ondernemend Nederland begrijpt aan de ene kant dat het nieuwe werken de toekomst is, maar aan de andere kant ziet men nog niet altijd hoe het concreet een bijdrage kan leveren aan de bottom line”, stelt het Leefritme Kenniscentrum.

Bron: Monique van Loon, Animo voor Het Nieuwe Werken verdubbeld, Nuzakelijk.nl februari 2011

Delen