7 handige tips voor het kiezen van een kerstpakket

7 handige tips voor het kiezen van een kerstpakket

Het kiezen van een kerstpakket is vaak lastig. Je wilt een goede keus maken om de baas en je collega’s tevreden te stellen. En natuurlijk is één van de kerstpakketten ook voor jou, dus moet je ook iets zoeken waar je zelf blij mee bent. Dus ga je op zoek naar verschillende kerstpakketten. Maar er zijn zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden en zoveel opties dat je al snel door de bomen
het bos niet meer ziet. Hoe vind je nu het juiste kerstpakket?

1. Begin op tijd

Het zoeken van een kerstpakket kan soms onverwacht meer tijd kosten. Door al vroeg te gaan kijken wat er zoal te krijgen is, heb je er ook minder stress van. Rond kerst heb je meestal al genoeg te doen, zoals het organiseren van het kerstdiner.

2. Welk budget heb je?

Kijk naar de hoeveelheid geld die beschikbaar is gesteld om kerstpakketten van te kopen. Bereken dan hoeveel het pakket ongeveer per persoon mag kosten. Een goede personal assistent trekt daar nog een paar euro’s af: zo komen de pakketten wat goedkoper uit en is de baas blij.

3. Bekijk de trends

Er zijn altijd trends gaande op het gebied van kerstpakketten. De afgelopen jaren is het bijvoorbeeld ‘in’ geraakt om te gaan voor fairtrade pakketten en biologische pakketten. Een kerstpakket moet ook in elk geval een aantal gezonde dingen bevatten.

4. Standaard of origineel?

Wil je een standaard pakket, dan heb je keus genoeg. Maar er zijn ook veel super originele kerst geschenken. Zo kun je gaan voor een prachtig verpakte waardebon voor de sauna of de sportschool. Kijk dus even rond voordat je je beslissing neemt: misschien kom je echt iets bijzonders tegen.

5. Hou rekening met de doelgroep

Hou bij het kiezen van een kerstpakket rekening met de doelgroep. Een vijftigplusser stelt heel andere eisen aan zijn kerstpakket dan een twintiger. Je kiest een pakket dat rekening houdt met de gemiddelde leeftijd van de medewerkers in het bedrijf.

6. Gender-specifiek?

Werken er veel vrouwen of veel mannen bij het bedrijf, dan kun je daar het kerstpakket op aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen om twee kerstpakketten te bestellen: een specifiek pakket voor de mannen en voor de vrouwen. Dit wordt echter niet altijd op prijs gesteld, dus overleg dat eerst met je baas!

7. Zoek een betrouwbare leverancier

Zoek een betrouwbare leverancier die het kerstpakket van jouw keuze kan leveren. Check hierbij ook even online, want vaak zijn pakketten daar goedkoper. Zoek ook altijd even tussen reviews voordat je wat besteld: niet elke leverancier is even betrouwbaar.

Kerstpakketten zijn er in tientallen soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je een goede keus maakt. Maar met deze 7 stappen kan dat nooit zo moeilijk zijn! Zo kom je op een gemakkelijke en snelle manier aan een kerstpakket waar iedereen blij van wordt. En regel je het op tijd, dan is de kans groot dat de baas jouw efficiëntie op prijs stelt. Wie weet wat dat weer oplevert…

Delen