3 manieren om geld te verdienen met Bitcoin

3 manieren om geld te verdienen met Bitcoin

Indien we het koersverloop van Bitcoin onder de loep nemen, merken we al snel een positieve tendens op. Of toch wat het afgelopen jaar betreft. Hierdoor is de interesse in het digitale goud opnieuw toegenomen, ook bij ondernemers. Ben ook jij van plan om te investeren en zo geld te verdienen met Bitcoin? Weet dan dat daar 3 verschillende manieren voor bestaan die stuk voor stuk hun eigen voor- en nadelen kennen. Dat bewijst ook onderstaand overzicht.

1 – Investeer actief

De meest eenvoudige manier is het rechtstreeks investeren in cryptomunten om ze vervolgens te bewaren in jouw digitale portefeuille en ze met een maximale winst opnieuw te verkopen. Uiteraard is het een kunst om jouw Bitcoins aan een gunstig tarief te kopen en aan de hoogste koerswaarde opnieuw te verkopen. In de praktijk is dat natuurlijk niet zo eenvoudig als het lijkt.

Het voordeel van deze methode is dat je wel degelijk forse winsten kan boeken. De uitwassen uit het verleden, waarbij winstpercentages van enkele duizenden procentpunten nog heel gewoon waren, behoren echter tot het verleden. Winstpercentages die van 50 tot 100% variëren zijn daarentegen nog steeds de realiteit. Op voorwaarde natuurlijk dat je geduld hebt, zoals dat in de beleggingswereld wel vaker wordt geopperd.

Het nadeel? Cryptomunten zoals Bitcoin zijn heel volatiel en tegenover potentiële winst staat ook potentieel verlies. Door het snel fluctueren van koerswaarden is dat al helemaal de waarheid. Risico’s durven nemen behoort dan misschien wel tot de kenmerken van een succesvol investeerder, toch houdt het ook in dat je voortdurend de cryptomarkt moet monitoren. Dat vergt veel tijd en inspanningen. Tot slot moet je ook zelf de cryptomunten opslaan en beveiligen, wat aan de winstmarge kan nopen.

2 – Gebruik een Bitcoin Robot

Indien je een Bitcoin Robot gebruikt, reken je op een tijdsbesparing. Eigenlijk doe je in principe net hetzelfde als wanneer je zelf in Bitcoin handelt. Enkel zal de Bitcoin Robot de koers voortdurend monitoren en automatisch beslissen om al dan niet te (ver)kopen, waardoor je eenvoudig winst maakt. Dat is dan ook het voornaamste voordeel ervan.

Toch kent robot trading nog steeds een belangrijk nadeel: het baseert zich enkel op statistische en wiskundige analyses en houdt onvoldoende rekening met het emotionele aspect en met actuele gebeurtenissen. Hierdoor zal een Bitcoin Robot lang niet altijd even rooskleurige resultaten kunnen voorleggen. Ook zijn trading bots gevoeliger voor manipulatie, zeker in een niet-geregulariseerde cryptomarkt. Vooral bij altcoins is het toch opletten geblazen.

Tot slot is het belangrijk dat je de kwaliteit van de Bitcoin Robot nagaat door reviews te lezen of eerst een beperkte investering te doen. Ga uiteraard ook de betrouwbaarheid van de Bitcoin Robot na. Durf daarbij ook verschillende bronnen te vergelijken, want het is heus niet omdat de ene website een robot zoals Bitcoin code betrouwbaar noemt dat dat ook de waarheid hoeft te zijn.

Bitcoin

3 – Bitcoins minen in het buitenland

Tot slot hoef je jouw Bitcoins niet zelf te kopen, maar kan je ze ook minen. In dit geval wordt de rekenkracht van jouw computer door het netwerk gebruikt en delf je intussen jouw eigen (stukjes) Bitcoin. Dat is natuurlijk risicovoller omdat je vooraf niet weet wat het jou zal opbrengen.

Hiernaast vergt het veel energie en rekenkracht, waardoor fikse investeringen zich opdringen. In de praktijk is het zelfs zo dat het in Nederland al lang niet meer rendabel is. Onze oplopende energiekosten liggen natuurlijk aan de oorzaak. Maar in het buitenland ontvangen ze miningbedrijven met open armen. IJsland is ten gevolge van de goedkope groene energie uitgegroeid tot een Walhalla voor miningbedrijven. Het koude weer moet je er natuurlijk wel even bij nemen.

Delen